TRAININGEN

Activerende gespreksvoering

TRAININGEN VOOR LEIDINGGEVENDEN, HR(D) PROFESSIONALS EN LOOPBAANCOACHES

Voer jij binnen jouw organisatie gesprekken met medewerkers die gaan over hun loopbaan, functioneren en/of hun ontwikkeling? Merk je dat het in deze gesprekken soms lastig is om mensen zelf in beweging te laten komen? Ontdek je soms na afloop van zo’n gesprek dat het je veel energie heeft gekost? Met de training activerende gespreksvoering kun je dit veranderen.

Gedurende de trainingsperiode word je steeds beter in het voeren van gesprekken waarin de regie op een prettige manier bij de gesprekspartner komt te liggen. Zelfs als je de technieken nog maar gedeeltelijk toepast, merk je al dat er een verandering ontstaat. Jij behoudt (en vergroot) jouw energie. Je gesprekspartner zet met vertrouwen stappen vooruit.
Activerende gespreksvoering is een praktische, op de wetenschap gebaseerde, manier van gespreksvoering. Het draait bij activerende gespreksvoering om het versterken van eigen regie en het stimuleren van groei vanuit een positieve benadering. Wij, Alke Vrieling en Loes de Blok, passen deze manier van werken al jaren toe met heel veel voldoening en mooie resultaten.
{
“Ik zocht al heel lang naar technieken die mij helpen om mijn gesprekken zo te voeren dat ze passen bij mijn mensbeeld.“

Ine, HR manager

De training

WAT GAAN WE DOEN?

‘Doen en ervaren’ werkt bij activerende gespreksvoering beter dan ‘uitleggen en vertellen’. Daarom is de training gericht op leren, experimenteren en oefenen. We bouwen de trainingen zo op dat de energie kan blijven stromen. Tussen de trainingsdagen door kun je het geleerde meteen al in praktijk brengen. Daarnaast voorzien wij je van suggesties waarmee je tussentijds aan de slag kunt gaan. We reflecteren regelmatig op de wetenschappelijke basis.

Activerende gesprekstechnieken | OpStoom!
Activerende gespreksvoering | OpStoom!

Het resultaat

WAT LEVERT HET JE OP?

Tijdens de training vul je je professionele ‘rugzak’ steeds verder met activerende gesprekstechnieken en –tools. Door oefening en reflectie word je steeds vaardiger in de toepassing ervan. We bieden je een veilige setting waarin je (lastige) situaties uit je werkpraktijk stapsgewijs kunt oefenen. Verder leer je werken met praktische tools die je zelf kunt inzetten in bijvoorbeeld stuurgesprekken, teamsessies, ontwikkel- of functioneringsgesprekken etc.

DATA EN AANMELDEN

Bekijk hieronder op welke data de training ‘activerende gespreksvoering’ plaatsvindt en meld je direct online aan.